Our story
PortfolioBlogContact
+385914826490Send a message

Politika privatnosti

Koje podatke skuplja Maripa

Apsolutno ništa što bi vas moglo identificirati kao pojedinca, osim ako nas izravno i svojevoljno ne kontaktirate putem obrasca ili e-mailom te nam na taj način ustupite svoje podatke (ime i prezime, e-mail adresu, broj telefona i sl.).

Osobne podatke koje nam pošaljete pruženi su s vaše strane potpuno dobrovoljno. Ne obrađujemo ih ni na koji način više od onoga što je potrebno da bismo vam odgovorili na vaš upit.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke?

Osobne podatke pohranjujemo i čuvamo samo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim zakonskim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja (npr. fakture). U slučaju davanja privole za marketing, podatke čuvamo onoliko dugo dok se privola ne povuče.

Pristup i brisanje vaših osobnih podataka

Vaše osobne podatke koje ste nam učinili dostupnima čuvat ćemo dok postoji stranica maripa.hr. Imate potpuno pravo dobiti obavijest o tome koje sve vaše osobne podatke imamo u našoj bazi, kao i zatražiti da sve ili neke osobne podatke izmijenimo ili izbrišemo.

To možete napravi tako da nam se javite putem adrese maripaofficial@gmail.com  i dostavite poruku s vašim zahtjevom. Mi ćemo naravno uložiti razumne napore da potvrdimo vaš identitet i spriječimo neautorizirani pristup osobnim podacima.

Ograničenje odgovornosti

Iako se držimo svih traženih smjernica zakonske i druge regulative s ciljem sprečavanja neovlaštenog otkrivanja vaših osobnih podataka, ne možemo garantirati kako neki od osobnih podataka koje prikupljamo neće baš nikada biti slučajno otkriveni, suprotno odredbama ovih Pravila privatnosti. Stoga do najveće koje dopuštaju zakoni Republike Hrvatske, isključujemo odgovornost za eventualnu štetu nanesenu korisnicima ili trećim osobama slučajnim otkrivanjem vaših osobnih podataka.

Kolačići

Kolačići (cookies) su male datoteke koje Vaš preglednik sprema na Vaše računalo ili mobilni uređaj prilikom posjete našem Internet mjestu (maripa.hr). To omogućuje Internet mjestu da prepozna Vaše računalo kada nas sljedeći put posjetite, kako bi vam sukladno tome ponudili personalizirano iskustvo prilikom kretanja kroz njega. Kolačići na našem Internet mjestu nisu usmjereni na špijuniranje korisnika i ne slijede sve što korisnik radi te nisu zlonamjerni kod ili virus. Također nisu povezani s neželjenim porukama (spamom), ne spremaju korisničko ime i lozinku i nisu namijenjeni za oglašavanje. Informacije poput Vašeg imena ili adrese elektroničke pošte neće biti spremljene – Internet mjesto ne može pristupiti Vašim osobnim informacijama i datotekama na Vašem računalu.

Kolačići koje koristimo na ovoj stranici su tehnički kolačići, potrebni za funkcioniranje ovog Internet mjesta, ne možemo ih isključiti te za korištenje takve vrste kolačića ne trebamo vašu privolu. Svoj preglednik možete postaviti da blokira te kolačiće ili pošalje upozorenje o njima, ali u tom slučaju neki dijelovi stranice neće raditi. Treba napomenuti da naše Internet mjesto funkcionira optimalno samo ako je omogućeno korištenje kolačića.

Dodatno možete prihvatiti ili odbiti neke ili sve kolačiće prilagođavanjem postavki Vašeg preglednika. Na sljedećim poveznicama možete pronaći informacije o tome kako promijeniti postavke za neke od najčešće korištenih Internet preglednika: Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Internet Explorer, Apple Safari, Opera.  Neki preglednici Vam omogućuju kretanje kroz Internet mjesto u “anonimnom” načinu rada, ograničavajući količinu podataka postavljenih na vašem računalu i automatsko brisanje trajnih kolačića postavljenih na vaše računalo ili mobilni uređaj kada završite sesiju pregledavanja. Postoje i mnoge aplikacije trećih strana koje možete dodati u preglednik da biste blokirali ili upravljali kolačićima. Možete i izbrisati kolačiće koji su prethodno bili postavljeni u vaš preglednik tako da odaberete opciju za brisanje povijesti pregledavanja i pritom uključite i opciju brisanja kolačića. Detaljnije informacije o kolačićima i podešavanje postavki preglednika možete pronaći na stranici www.allaboutcookies.org.